Vloer en tegels in natuursteen

Ga je bouwen of verbouwen en droom je van een natuurstenen vloer? Begrijpelijk, want vloeren of tegels in natuursteen zijn altijd stijlvol en tijdloos. Ze bestaan uit 100% natuurlijke materialen en ze tillen je interieur of terras gegarandeerd naar een hoger niveau. Het plaatsen van natuursteen op vloeren en wanden is vakwerk, maar dankzij Ravelse Tegelwerken kan je op twee oren slapen.

De oppervlakteafwerking is bepalend voor de prijs, look, duurzaamheid, veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid van natuursteen. Om je op weg te helpen, laten we u begeleiden in de toonzaal van onze leverancier. Want zoveel mooie opties, die moet je eerst gezien en gevoeld hebben.

Dscf5583 Home Sweet Home Nick Cannaerts

Onderhoud natuursteen

Natuursteen heb je in principe voor het leven. Wel vragen vloeren, wanden en terrassen in natuursteen om slim onderhoud. Sommige soorten steen zijn poreus. Zachte en niet-bijtende producten zijn aangewezen. Gebruik zeker geen zure, agressieve of schurende schoonmaakmiddelen.

Lichte vloeren en natuurstenen tegels met een ruw oppervlak hebben baat bij een speciale, beschermende laag. Dat kan eenmalig zijn met een coating of impregneermiddel, of periodiek met was en zeepmiddelen. Stel ons zeker je vragen voor het onderhoud van je natuursteen.

Natuursteen Detail

Natuursteen kiezen

Er zijn heel wat soorten natuursteen. Kies een type dat perfect aansluit bij je persoonlijke voorkeur en levensstijl, met eenvoudig onderhoud in het achterhoofd. We zetten hier alvast enkele opties op een rijtje.

  • Marmer – De mooie kleurschakeringen en aders maken van marmer één van de populairste soorten natuursteen.
  • Graniet – Opvallend is de gelijkmatige structuur, vaak in zwarte, bruine en rode tinten.
  • Kalksteen en Belgische hardsteen – Typisch zijn de fraaie kleurschakeringen, aders en fossiele resten.
  • Leisteen – Tegels in leisteen hebben een regelmatige of onregelmatige structuur en zijn veel voorkomend in keukens of badkamers, in diverse kleuren.
  • Belgische arduin natuurlijk met eindeloze mogelijkheden .
  • Oude en hergebruikte stenen en natuursteen zijn ons niet vreemd, hier hebben we ook al prachtige projecten mee uitgevoerd
  • Kwartsiet - Kwartsiet is een robuuste natuursteen in verschillende tinten, uiterst geschikt voor vloeren binnen en buiten.

Liever een goedkoper alternatief? Neem dan zeker een kijkje bij onze keramische tegels.

Laat je informeren

Bij Ravelse Tegelwerken gaan we voor de juiste aanpak. Daarom raden wij aan om ons eerst te contacteren voor u een keuze gaat maken bij één van onze vaste en vertrouwde toonzaal partners.