Een vloer in laminaat of parket

Mooi, duurzaam, gezellig… er zijn ontelbare redenen om een vloer in parket (hout) of laminaat (kunststof) te plaatsen. Een kwalitatieve parketvloer is een meerwaarde voor elk interieur, of dat nu landelijk, modern of industrieel is. Ook laminaat geeft een vloer een uniek en stijlvol cachet.

47

Houten vloeren

Wie op zoek is naar een authentieke uitstraling, zit er warmpjes bij met een kwaliteitsvolle houten vloer. Denk aan prachtig meerlagig parket of geoliede en geverniste houten vloer met kliksysteem. De mogelijkheden, kleuren en uitvoeringen zijn quasi onbeperkt.

Wij zorgen voor een zorgeloze plaatsing en bescherming, zodat je parket extra lang meegaat. Trouwens: parket oogt niet alleen mooi, maar is ook hygiënisch en antiallergisch.

U kan in onze eigen showroom te Turnhout terecht voor de mooiste parket en de gloednieuwe 'Wood & Stone'.

Parket of laminaat kiezen?

Op vlak van samenstelling en plaatsing is er een verschil tussen parket en laminaat. Een parketvloer is van hout gemaakt, laminaat van HDF-planken (high density fibreboard) met krasbestendige toplaag. Parket wordt bij het leggen verlijmd, terwijl laminaat zwevend geplaatst wordt – je klikt de planken in elkaar.
Je keuze is persoonlijk, maar toch enkele weetjes:

  • Onderhoudsvriendelijk

    Laminaat kan je gewoon stofzuigen en met een vochtige doek schoonmaken. Parket bescherm en poets je best met geschikte producten.

  • Combineerbaar met vloerverwarming

    Zowel laminaat als parket kan je combineren met vloerverwarming, al is de plaatsing door een professional wel aangewezen.

  • Opgelet: minder geschikt voor natte ruimtes

    Parket en laminaat zijn niet altijd geschikt voor natte ruimtes, laat je hiervoor adviseren.

Laat je informeren

Bij Ravelse Tegelwerken gaan we voor de juiste aanpak. Daarom raden wij aan om ons eerst te contacteren voor u een keuze gaat maken bij één van onze vaste en vertrouwde toonzaal partners of voor u onze showroom bezoekt.